Zlatna plaketa “6. april” Udruženju za pomoć djeci sa posebnim potrebama!

Povodom Dana opštine Teslić „6. aprila”, u Tesliću je sinoć održana svečana akademija tokom koje su uručena opštinska priznanja najzaslužnijim građanima i kolektivima koji su se u proteklom periodu istakli svojim radom i angažmanom.

akademija

Zlatna plaketa “6. april” – inače najveće opštinsko priznanje, pripala je Udruženju za pomoć djeci sa posebnim potrebama Teslić. Srebrne plakete pripale su preduzeću DOO „Neno“ i osnovnoj školi „Dositej Obradović“ Blatnica., a šestoaprilske zahvalnice uručene su: primarijus doktor Rade Kalamanda, lovačkoj sekciji „Zlata“ Pribinić i mladoj atletičarki Mariji Gačić.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da je svečana akademija prilika da se rezimira sve ono što je učinjeno u proteklom periodu, kao i da se uruče nagrade najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

„ Čestitam svim građanima opštine Teslić Dan opštine kao i krsnu slavu, takođe čestitao bih slavodobitnicima koji su odlukom Skupštine opštine Teslić dobili svečana priznanja i nagrade. Veliko mi je zadovoljstvo rezimirati protekle tri i po godine i vidjeti da smo mnogo toga na izgledu i kvalitetu života naše opštine napravili u pozitivnom smislu. Kao načelnik opštine ponosan sam na sve što smo uradili, a pred nama je još mnogo planova za ovu i narednu godinu“ – rekao je Miličević.

Predsjednica Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama Teslić, Biljana Drakul, naglasila je da je ovo priznanje kruna desetogodišnjeg rada.

„Jako sam ponosna, ipak dobiti zlato nije skromna titula, poslije ovog priznanja imamo moralnu i ljudsku obavezu da još većim žarom pomažemo našim majkama i djeci“ – rekla je Drakul.

Svečanoj akademiji povodom Dana opštine Teslić prisustvovao je i zamjenik predsjedavajuceg Predstavnickog doma Parlamentarne Skupštine BiH Mladen Bosić.

“ Prije svega drago mi je što vidim da se ovaj grad razvija i napreduje, želim da Teslić bude sredina u kojoj će građani biti zadovoljni. Mislim da postoji ogromna količina činjenica na osnovu kojih trebamo biti ponosni na ono što je načelnik ove opštine učinilo i za šta je bio odgovoran. Dr Miličević je čovjek koji daje sve od sebe da bi napravio pomake na svim poljima“ – naglasio je Bosić.

Povodom obilјežavanja Dana opštine Teslić upriličeno je nekoliko manifestacija kulturnog-zabavnog i sportskog karaktera.

Više fotografija pogledajte ovdje.

Izvor: Opština Teslić