Vrtić “Koko”: Predškolce ispratili priredbom! (VIDEO)

Tokom priredbe „Dva zečića, dva prvačića“ koja je održana u teslićkoj bioskopskoj sali mališani iz lokalnog Vrtića „Koko“ igrom i pjesmom ispratili su najstarije među njima u školske klupe. U njihovom nastupu uživali su roditelji, porodica i prijatelji koji su mališane nagradili pregrštom aplauza.

koko

Vlasnica i pedagog Vrtića „Koko“ Ljupka Despić kaže da je riječ o prvoj samostalnoj priredbi mališana iz vrtića u kojoj su učešće uzela sva djeca. Bila je to i prilika da predškolcima uruče diplome kao znak uspješno završenog predškolskog programa koji je trajao tri mjeseca.

-Sa našom predškolskom grupom koju broji osam mališana poveli smo pripremni predškolski program koji je trajao tri mjeseca. Cilj nam je bio što bolje pripremiti djecu za školu. Oni su učili i spremali se. Dosta toga smo radili kroz igru, ali i ozbiljnije kao što su recimo učenje slova, brojeva, grafomotorike. Bilo je mnogo rada i truda, nadamo se da će se isplatiti – priča Ljupka za ELTA televiziju.

Pored priredbe, predškolci iz vrtića, imaće priliku i da uživaju u proslavi male mature.

-Organizovaćemo i zabavu kao malo matursko veče, fotografisali smo se, tako da za njih smo preipremili razno razne aktivnosti kako bismo ih ispratili u školu onako kako dolikuje. Jedan lijep, predivan trenutak, a u isto vrijeme i tužan. Ali, mi im želimo sreću i srećan novi početak – dodaje vlasnica Vrtića „Koko“.

Novi početak iščekuje i Velma Mirković, majka šestogodišnjeg dječaka Kristijana, koji je boravio u vrtiću „Koko“ tri godine. Zadovoljstvo ne krije. Sa zaposlenima u vrtiću, tvrdi, roditelji imaju odličnu saradnju, a što je najvažnije djeca mnogo toga nauče.

-Kao porodica smo to je dovoljan pokazatelj da stvarno nam je bilo prelijepo. Moj Kićo gleda u nju kao i u mene, a čak mogu reći da više sluča nju nego mene. Tu su rad, red i disciplina, pored toga i svi onio uživaju u svemu tome, stvarno sve je savršeno – kaže Velma te dodaje da je i njen sin kroz predškolski program naučio sve što je potrebno kako bi u septembru spreman sjeo u školske klupe.

Vrtić „Koko“ nalazi se u blizini Banjskog mosta u Tesliću i radi već tri godine. Trenutno broje 30 mališana u svojim redovima, a kažu u vrtiću trenutno ima mjesta za još nekoliko djece.

-Predškolci nam odlaze i trenutno imamo mjesta u našem vrtiću. Već imamo nekoliko zainteresovanih roditelja, ali naravno svi koji žele da njihovo dijete pohađa naš vrtić mogu da nam se jave jer mi smo uvijek za saradnju – poručuju iz Vrtića „Koko“.

Priredba je održana u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Teslić.

https://www.youtube.com/watch?v=JjvS-G0obaY

Izvor: srpskacafe.com