Udruženje “Dobro srce” obilježilo 12 godina postojanja (FOTO)

Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama „Dobro srce“ juče je u svojim prostorijama u okviru Dječijeg vrtića „Palčić“ obilježilo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, kao i 12 godina postojanja i djelovanja na području opštine Teslić.

Tim povodom organizovan je na simboličan način prijem za relevantne institucije i udruženja sa kojima sarađuju.

Biljana Drakul, predsjednik Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama kaže da je ovo odlična prilika da udruženja i institucuje razmjene mišljena.

„Ovo je idealna prilika da udruženja između sebe uspostave komunikaciju i da uspostave komunikaciju sa institucijama koja su našim korisnicima najpotrebnija. Naše udruženje ima 25 članova koji stalno dolaze na radionice i preko 100 korisnika na terenu.“ – navela je Drakul.

Željko Perišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti u Opštinskoj upravi Teslić je rekao da je ovo udruženje opravdalo svaku marku koja je za njih izdvojena iz budžeta opštine.

„Mi smo ovom udruženju prošle godine dodijelili zlatnu plaketu Opštine Teslić iz razloga što su oni to zaslužili kroz svoj rad i oni ne samo da pomažu djeci, nego i prevashodno njihovim roditeljima kako da odgajaju i kako da se nose sa tim problemom invalidnosti.“ – naveo je Perišić.

Sa stanovišta Centra za socijalni rad Teslić, ovo udruženje je od izuzetne važnosti za opštinu Teslić i njihovu ustanovu naglašava Ratko Markočević, v.d. direktora Centra za socijalni rad.

„Mi ovom prilikom možemo da kažemo da je ovo udruženje zaista uspješno i ono je već dugi niz godina koliko postoji, preko svojih projekata dalo djeci i roditeljima velike rezultate i impulse da lakše prevazilaze potrebe ove djece. Inače mi mislimo da porodice koje imaju djecu sa posebnim potrebama zaista imaju jako teške uslove života i njihove su potrebe zaista prepoznatljive i trebamo ih podržavati i pomagati.“ – rekao je Markočević.