Teslićanin pronašao i vratio 1.950 KM, nagradila ga i vlasnica i preduzeće

Radislav Simić pronašao je jutros 1.950 KM u krugu banje u Tesliću, te nakon kraće potrage, novac  vratio vlasnici, Beograđanki Mirjani R.

Novac je pronašao jutros oko osam časova na ulazu ispred picerije “Stara Banja” kod hotela “Srbija”. Vlasnica je njegovo poštenje nagradila, a nagradu će dobiti i od preduzeća u kojem radi.

“Obavljao sam svoje redovne aktivnosti na poslu, kada sam na asfaltu ispred picerije kod hotela ‘Srbija’ zapazio sitne papire. Krenuo sam da bacim papire u smeće, ali sam prilazeći zapazio da se ipak radi o novcu. Prišao sam, podigao novac sa asfalta i odmah kontaktirao direktora da ga obavjestim o navedenom”, prisjeća se Simić u izjavi za “Nezavisne”.

On smatra da o njegovom gestu i ne treba puno govoriti, jer je to nešto sasvim normalno.

“Ja nisam uradio ništa posebno. Samo sam radio svoj posao i potrudio se da pronađem vlasnika i vratim mu izgubljeni novac. Postupio sam po svojoj savjesti. Vjerujte, nema tih para koje mogu da vrate duševni mir”, skromno je rekao Radislav.

Uvidom u snimljene materijale, obezbjeđenje je utvrdilo da se radi o gospođi kojoj je prilikom otvaranja kišobrana ispao sav novac, a koja je nedugo zatim, sva uznemirena, došla sa sestrom na recepciju hotela kako bi prijavila slučaj.

Vlasnica novca je bila pod šokom zbog izgubljenog novca, ali se, saznavši da je novac pronađen, obradovala i nije mogla da sakrije sreću.

“Nisam veliki paničar, ali mi je drago što u današnje vrijeme ima dobrih i poštenih ljudi, te bih se ovom prilikom još jednom zahvalila Radislavu”, rekla je Mirjana, koja je poštenog nalazača nagradila sa 100 KM.

Izvor: mojteslic.info