Teslić za Kosmet: Milica rastužila Teslićane (VIDEO)

U gradskom bioskopu u Tesliću sinoć je prikazan dokumentarni film „Milica“. Ulaznica je koštala 3 KM, a sav novac od prodatih ulaznica namijenjen je za pomoć ugroženim porodicama na Kosmetu. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti humanitarne akcije „Teslić za Kosmet“ koju je pokrenula Teslićanka Milka Đurašević.

Teslic za Kosmet1

Veliki broj Teslićana, uglavnom mladih, prisustvovao je projekciji dokumentarnog filma „Milica“. Ova potresna priča o jedinom srpskom djetetu u Prizrenu nikoga nije ostavila ravnodušnim.

-Ovo je jedan divan način na koji je prikazano kako je to bilo srpskom narodu na Kosovu, kako je preživio razne muke i vidimo da mu nije bilo nimalo lako, priča jedan od posjetioca, Igor Sekulić.

I Teslićanka Suzana Jović gledala je Milicu. Smatra, kako kaže, da su ovakve aktivnosti dobar način da se prikupe sredstva koja su potrebna ljudima na Kosmetu.

-Prošle godine djeca sa Kosova boravila su u Tesliću i tada je moja porodica ugostila nekoliko djece. To je bilo divno isustvo i uvijek bi pomogla narodu sa Kosova kada sam u mogućnosti, priča Suzana.

Inicijativi  Milke Đurašević za pomoć srpskom stanovništvu na Kosmetu pridružilo se i nekoliko volontera, a podržale su je i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“  i opština Teslić.  U proteklih nekoliko dana volonteri su organizovali i štandove za prikupljanje sredstava na više lokacija u gradu. Sa humanitarnim aktivnostima nastavljaju i u narednom periodu.

-U saradnji sa Milkom Đurašević dogovorili smo i da organizujemo dvije humanitarne utakmice. Riječ je o fudbalskoj i košarkaškoj utakmici koje će biti odigrane u četvrtak u Sportskoj dvorani „Radolinka“. Ulaznica košta 1 KM, a prikupljaćemo i donacije. Nadam se da će se što više naših sugrađana pridružiti ovoj akciji, priča za eteslic.com jedan od organizatora, Benjamin Mauzer.

Prikupljena sredstva u humanitarnoj akciji „Teslić za Kosmet“ Milka Đurašević na Vidovdan će uručiti porodicama na Kosmetu.

Autor: eTeslic.com

Pogledajte i prilog ELTA TV na ovu temu…