Teslić: Uručeni ključevi hrvatskom povratniku Marku Pranjiću

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i načelnik opštine Teslić Milan Miličević uručili su danas ključeve novizgrađene kuće hrvatskom povratniku Marku Pranjiću u teslićkom naselju Studenci, koja je sagrađena u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Čordaš je rekao novinarima da je okviru ovog programa izgrađeno 29 stambenih jedinica za hrvatske i bošnjačke povratnike na području opštine Teslić ukupne vrijednosti 888.812 KM, a da će u naredna dva do tri dana ključevi biti uručeni za njih 26.

On je pojasnio da je riječ o donatorskim sredstvima iz 2013. godine.

“To su sredstva iz 2013. godine i tu je negdje uvijek mali trag tuge što ne uspijevamo to brže uraditi, ali i zahtjevi donatora su veliki, tako da se i mi moramo malo uklapati u te evropske i svjetske standarde”, izjavio je Čordaš.

On je naveo da će se u ovu lokalnu zajednicu kroz projekte izgradnje kuća i infrastrukture investirati oko 2.000.000 KM.

“Već 34 kuće su u fazi projektovanja, a i u ovom sljedećem projektu, koji će ići u 2019/20. godini, biće još deset kuća”, najavio je Čordaš.

Izvor: SRNA