Teslić: Slaviša Marković i Bajro Delić uhapšeni zbog pljačke kuća!

Slaviša Marković i Bajro Delić iz Teslića uhapšeni su zbog sumnje da su u protekle tri godine na području ove opštine počinili desetine krađa.

hapsenje

Marković i Delić su od 2013. godine zajedno ili samostalno opljačkali više kuća, a najčešće su im na meti bile kuće čiji vlasnici rade u inostranstvu. Iz kuća su odnosili sve na šta su nailazili, počevši od bijele tehnike i skupocjenog pića, do mašina i alata.

U Centru javne bezbjednosti Doboj kažu da je policija pretresla kuće u kojima žive osumnjičeni i da su oduzeli predmete za koje se sumnja da su ukradeni, prenosi Glas Srpske.

– Pronađeni su frižideri, alat, kablovi, piće, radijatori i drugi predmeti koji se koriste za kućnu upotrebu – istakli su u CJB Doboj.

Izvor blizak istrazi kazao je da su osumnjičeni ukradene stvari prodavali i zatim dijelili novac, a dio plijena davali su i rodbini.

– Jedan od ukradenih frižidera nađen je kod člana porodice jednog od osumnjičenih, a da je aparat ukraden, utvrđeno je na osnovu broja motora koji je imao njegov vlasnik – rekao je isti izvor.

Dobojska policija rasvijetlila je i krađu u stambenoj zgradi u ulici Kralja Tvrtka u Doboju. Policija je uhapsila Emira B. i Almedina A. iz Sarajeva koji su obili stan i ukrali zlatnu ogrlicu vrijednu 4.000 maraka. Stanari su prethodno prijavili policiji da su primijetili sumnjive osobe u zgradi.

(GLAS SRPSKE)