Služeni parastosi poginulim borcima u Mladikovinama i Žarkovini

U mjesnoj zajednici Mladikovine, juče je služen parastos i položeni vijenci na spomen obilježje, borcima poginulim u proteklom Odbrambenom-otadžbinskom ratu. Vijence su kod spomen obilježja poginulim borcima položili načelnik opštine Teslić Milan Miličević i predstavnici opštinske Boračke organizacije.

polaganje-vijenaca-mladikovineNačelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da se širom opštine Teslić nalaze ovakva spomen obilježja koja govore o velikoj žrtvi naših boraca koji su položili živote za odbranu naših ognjišta. Miličević je dodao da opština Teslić pomaže borce i boračke kategorije stanovništva onoliko koliko je u mogućnosti i nadležnosti opštine.

-Trudimo se da porodice poginulih boraca imaju socijalnu sigurnost i da njihova djeca imaju mogućnost da se zapošljavaju kao i da se stvaraju uslovi za zapošljavanje demobilisanih boraca i omladine, rekao je Miličević.

U isto vrijeme služen je parastos i položeni vijenci poginulim borcima u Žarkovini, gdje je prisustvovao zamjenik načelnika Milovan Stanković, načelnik Odjeljenja za boračko- invalidsku zaštitu Igor Jovanović i predstavnici Opštinske boračke organizacije.

Izvor: opstinateslic.com