Sad je naš red: Teslić za Kosmet!

Sjećate se kada su “Kosovski Božuri” došli iz svojih enklava u Sportsku dvoranu “Radolinka” u Tesliću da pjevaju za naše sunarodnike, ugrožene u poplavama? Sada je red na nas, da im se odužimo!Teslic za Kosmet

Povodom odlaska na Kosmet za veliki srpski praznik Vidovan, organizujemo humanitarnu akciju za najugroženije porodice preko fejsbuk stranice Теслић за Космет.

Akcija se sastoji iz četiri dijela:

1. Humanitarni koncert
2. Humanitarna utakmica
3. Premijerno prikazivanje filma “Milica”, reditelja prof. Dragana Elčića, o jedinom srpskom djetetu u Prizrenu.
4. Prodaja simboličnih markica

Simbolične naljepnice prodavaće se na štandu, od četvrtka, na par mjesta u gradu, po cijeni od 1km. Time ćete pomoći najugroženije porodice sa Kosova i tako doprinijeti ostanku i opstanku našeg naroda u južnoj srpskoj porkajini.

-Na štand možete donijeti i neki slatkiš, grickalicu, sveske, olovke, drvene, vodene bojice, flomastere, tempere i ostali školski pribor neophodan porodici Virijević iz Gračanice, koja sa šestoro djece školaraca, još uvijek živi u kontajneru. Najstarija kćerka Dragana je slijepa, pa ukoliko je neko u mogućnosti da donira knjigu na jeziku sa slijepe osobe, to bi bilo odlično! Takođe, na štandu će biti registrator, i molim sve donatore koji kupe markicu, ili donesu nešto od školskog pribora/slatkiša, da se pored zabilježenog priloga čitko potpišu, imenom i prezimenom, saopšteno je na stranici Теслић за Космет, koju vodi naša sugrađanka Milka Đurašević. 

Akciju će podržati gradski bioskop, sportska dvorana, kao i sama opština.

Djeca sa Kosova su prošle godine u ovo vrijeme doputovala u Teslić iz svojih enkalva, kako bi pjevali za naše sunarodnike koji su stradali u poplavama.

Sad je red da im se odužimo.

Redakcija portala eTeslic.com poziva sve Teslićane da se odazovu i podrže akcije, te da prate fejsbuk stranicu Теслић за Космет ovdje kako bi imali sve potrebne informacije ukoliko su u mogućnosti da pomognu.

Više informacija biće objavljeno u narednom periodu.

eTeslic.com