Prvo mjesto za osnovce iz Ugodnovića

Tradicionalno takmičenje u ribolovu za osnovce i ove godine održano je sredinom maja na Gomjeničkom jezeru u organizaciji Sportskog ribolovnog društva „Usora“.

Osnovci iz  škole „Petar Kočić“ iz Ugodnovića osvojili su prvo mjesto dok su se na drugo mjesto plasirali učenici iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Teslića.  Treće mjesto zauzeli su osnovci iz škole „Stevan Dušanić“ iz Pribinića.

ribolov

Učenik Uroš Kuzmanović, predstavnik ekipe OŠ „Petar Kočić“ iz Ugodnovića kaže da je  zadovoljn postignutim rezulatima i osvojenim prvim mjestom na takmičenju.

-Osvojili smo prvo mjesto. Ja sam prvi put hvatao na ovom jezeru. Uhvatio sam dvije ribe, kaže Uroš.

Učenik Nikola Gavrić iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ kaže da je pretprošle i prošle godine na ovom takmičenju osvojio prvo mjesto, dok je ove godine ipak sa svojom ekipom završio na drugom mjestu.

-Bavim se ribolovom od svoje četvrte godine. Počeo sam da pecam sa tatom i korak po korak sam učio. Dolazim redovno na ovo takmičenje i volim pecati, priča Nikola.

U teslićkom Sportskom ribolovnom društvu „Usora“ koje već tradicionalno organizuje takmičenje u ribolovu za osnovce kažu da su skoro sve škole sa područja ove opštine prijavile učenike za takmičenje. Učestvovalo je više od 50 đaka.

-Mi smo to uspjeli organizovati u svojim skromnim mogućnostima. Podijelili smo nagrade, medalje za prvo, drugo i treće mjesto, po jednu čokoladicu djeci i knjigu, ali i besplatnu dozvolu za  ribolovnu školu, kaže predsjednik SRD „Usora“, Dušan Jotanović.

U „Usori“ kažu da sa sličnim manifestacijama nastavljaju i u narednom periodu. Cilj im je da među mladima popularizuju ribolov, ali i da kroz ova takmičenja pronađu sportiste ribolovce koji bi se takmičili u ovom sportu.