Prijem kod Miličevića za članove Radio kluba!

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević upriličio je danas prijem za članove Radio kluba „Kamenica“ iz Kamenice koji su u posljednje dvije godina, od kako su obnovili svoj rad, osvojili niz priznanja i nagrada na nekoliko takmičenja radio amatera.

radio klub

Tim povodom, načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da Radio klub „Kamenica“ ima jednu drugu praksu koja se razlikuje od prakse drugih nevladinih organizacija i da kao takva drugim nevladinim organizacijama može poslužiti kao recept.

„Oni su se prvo osnovali, organizovali, napravivši odlične rezultate osvojivši niz medalja i priznanja na različitim takmičenjima radio amatera i tek su se onda sa tim rezultatima i uspjesima pojavili u Kabinetu načelnika tražeći saradnju i pomoć za neke buduće projekte“ – rekao je Miličević. Miličević je zatim uputio čestitke članovima kluba povodom na postignutim rezultatima i dodavši da će Opština Teslić i nadležno odjeljenje sigurno pružiti podršku i ovom udruženju.

„Već smo se dogovorili za neke projekte organizacionog tipa, gdje će opština Teslić podržati ovo udruženje, kao radio klub koji je reformiran nakon više godina pauze i ovo je dobar recept za sve druge nevladine organizacije, tj. da trebaju prvo da se dobro i ozbiljno organizuju, postignu neke osnovne korake i rezultate, a opština Teslić je tu da im pomogne“ – zaključio je Miličević.

Esad Kapić, predsjednik Radio kluba „Kamenica“ rekao je da je klub prije dvije godine ponovo počeo sa radom kako bi tradiciju koja je postojala od 60-tih godina bila nastavljena u ovom gradu. „Radimo sa ovom omladinom , zajedno sa radio klubovima iz cijele BiH.

Oživljavamo tu tradiciju, radio-amaterstvo se sastoji kao hobi iz par ogranaka, jedan najvažniji od njih je ARG (amaterska radio-geometrija) to je ono što zanima ovu omladinu i djecu. Postigli smo značajne uspjehe u protekle dvije godine, najviše prvih mjesta, a takođe i drugih i trećih, uglavnom stojimo dobro“ – rekao je Kapić.

Komentarišući današnji prijem kod Načelnika opštine Teslić, Kapić je izrazio zahvalnost Načelniku na izdvojenom vremenu, te je iznio uvjerenje da će buduća saradnja biti dobra.

„Vidjećemo da u Kamenici obnovimo jedan prostor, koji se nalazi u potkrovlju društvenog doma u Kamenici. Još uvijek nemamo svoj prostor, nego smo smješteni u jedan koji iznajmljujemo“ – pojasnio je Kapić.

Kapić je istakao da se najveći značaj kluba vidi u periodu elementarnih nepogoda i u slučajevima kada su ugroženi ljudski života i imovina.

 Izvor: Opština Teslić