Preventivni pregledi stomatologa u Dječijem obdaništu “Palčić” (FOTO)

Dom zdravlja „Sveti Sava“  organizovao je preventivne preglede stomatologa u teslićkom Dječijem obdaništu „Palčić“, pod pokroviteljstvom načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića.

Vrtic - preventivni pregled

Direktor Doma zdravlja „Sveti Sava“ Mladen Kovanušić kaže da ova zdravstvena ustanova i dalje nastavlja sa promocijom zdravih stilova života. S tim ciljem danas su promovisali i važnost oralnog zdravlja.

-U proteklom periodu imali smo uspješno realizovani manifestaciju Dan porodice, a danas je evo u Dječijem obdaništu „Palčić“ tim stomatologa koji će promovisati važnost oralnog zdravlja. Pripremili smo i brošure koje su adekvatne ovom uzrastu, a u narednom periodu tim stomatologa će posjetiti i ostale predškolske ustanove koje su dale svoju saglasnost za dolazak stomatologa, kaže Kovanušić.

Brosure

Preventivni pregledi održani su pod pokroviteljstvom  Milana Miličevića načelnika opštine Teslić. Miličević kaže da bi preventivni rad na suzbijanju različitih vrsta bolesti trebao  biti osnovni zadatak kompletnog zdravstvenog sistema, pa tako i teslićkog Doma zdravlja „Sveti Sava“.

-U Domu zdravlja u Tesliću ove aktivnosti se zaista vode intenzivno u posljednje dvije–tri godine kada su u pitanju sve kategorije stanovništva. Danas smo ovdje u vrtiću gdje se vrši jedna kontinuirana preventivna akcija na suzbijanju bolesti usne duplje, odnosno zuba. Djeca su ona populacija koja ako se u startu nauči prevenciji u budućem vremenu biće zdravi ljudi koji su potrebni i ovoj opštini i ovoj zemlji, rekao je Miličević te dodao da će on kao ljekar, ali i kao načelnik opštine uvijek pružiti moralnu i materijalnu podršku ovakvim aktivnostima.

U Dječijem obdaništu „Palčić“ kažu da se u predškolskom periodu kod djece stvaraju mnoge radne navike pa tako i navike oralne higijene. Zbog toga je, kažu, bitno da se na prevenciji sa djecom redovno radi.

-Na našu veliku radost sa nama je danas i načelnik opštine koji je djeci donirao četkice za zube i paste za zube da bi djeca imala ljepši i zdraviji osmijeh. U ime djece iz vrtića i u svoje lično ime ja mu se na tome zahvaljujem, rekla je direktorica JU Dječije obdanište „Palčić“, Senka Halilović.

Poklon djeci

Redakcija portala eTeslic.com prisustvovala je preventivnim pregledima pa pogledajte kako je sve izgledalo…

Autor: eTeslic.com

Djeca u vrticu

Djeca vrtic

Tibor