Ponuđeno rješenje za vodosnadbijevanje u Donjem Buletiću!

Završetkom prve faze Projekta „Proširenje vodovodne mreže, unaprijeđenje vodosnadbijevanja, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda na području opštine Teslić“ stvorene su pretpostavke za priključenje na gradski vodovod naseljeno mjesto Donji Buletić.

izjava

Za realizaciju ove ideje urađeno je projektno idejno rješenje, koje je razmotreno na sastanku proširenog Savjeta mjesne zajednice Donji Buletić i u zavisnosti od zainteresovanosti građana naseljenih mjesta pomenute mjesne zajednice, Opštinska uprava bi u 2016. godini pristupila realizaciji ovog projekta, čime bi se stvorile predpostavke za priključenje na gradski vodovod.

Projekat bi se realizovao sufinansiranjem Opštine i zainteresovanih građana, gdje bi građani učestvovali sa 250,00 KM po domaćinstvu, a razliku do ukupne vrijednosti bi finansirala Opština, odnosno 2/3.
Domaćinstva čije porodice imaju status porodica poginulih i RVI 1 kategorije, oslobođeni su plaćanja učešća u sufinansiranju projekta.
Projekat podrazumijeva izgradnju transportnog cjevovoda i preuzimanje potpune nadležnosti i odgovornosti za kvalitet vode, urednost snadbijevanja i održavanja sistema od atrane PKD „RAD“ Teslić.

Nosilac projekta bi bila Opština uz podršku Savjeta mjesne zajednice Donji Buletić.

Ugovorom između Opštine i predstavnika domaćinstva biće predviđena mogućnost plaćanja učešća građana u 3 rate, s tim da će priključenje na mrežu biti uslovljeno isplatom zadnje rate.

Ukoliko ocijenite za vas prihvatljive uslove za realizaciju ovog projekta, očekujemo da svoje prihvatanje izkažete potpisivanjem izjave koju vam dostavljamo u prilogu ovog obavještenja.

Izvor: Opština Teslić