Podrška Raiffeisen banke Udruženju za pomoć djeci sa posebnim potrebama

Raiffeisen banka je u 2017. godini u okviru Javnog konkursa podržala ukupno 60 projekata. Među podržanim projektima našao se i projekat Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama u Tesliću.

Projekat „ Učimo zajedno” je osmišljen kao inkluzivna radionica. To je oblik rada u koji su uključena djeca sa razvojnim teškoćama, uglavnom iz seoskih područja, zajedno sa svojim vršnjacima iz obdaništa Palčić.

Lenka Topić, koordinator projekta i član stručnog tima udruženja kaže da Raiffeisen banka već treću godinu za redom daje podršku udruženju kroz projekte, te da je i ove godine kroz ovaj projekat donirala didaktička sredstva i materijal u vrijednosti od 2000 KM.

„Višestruk je značaj organizovanja ovih radionica, kako za djecu sa teškoćama, koja se na adekvatan način u radu sa zdravim vršnjacima socijalizuju i pripremaju, kako za boravak u vaspitnim grupama obdaništa, tako i za polazak u školu, tako i za njihove zdrave vršnjake koji rade u nešto izmijenjenim uslovima i upoznaju djecu koja funkcionišu na teži način, oni im pomažu i zajedno odgovaraju zahtjevima, što doprinosi cjelovitijem, svestranom formiranju ličnosti.“ – rekla je Topićeva.

Podršku Udruženju za pomoć djeci sa posebnim potrebama u Tesliću pruža i Dječije obdanište „Palčić“.

„Kada su u pitanju djeca sa poteškoćama u razvoju moram priznati da je naša ustanova jedna od rijetkih koja se može izdvojiti kada je u pitanju rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju koja su uključena u vrtićke grupe kroz različite programe, kako po njihovom broju, tako i po kvalitetu rada i praćenju svih inovacija iz te oblasti.“ – naglasila je Sandra Prpoš, direktor Dječijeg obdaništa „Palčić“.

Aleksandra Kitić, šef poslovnice Raiffesisen banke u Tesliću ističe da je društvena odgovornost jedna od ključnih komponenti strategije održivosti ove banke.

„Zadovoljstvo mi je što se među podržanim projektima našao i projekat Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama u Tesliću. Iskreno se nadam da će donirana sredstva pomoći rad udruženja čiji je cilj olakšati svakodnevne aktivnosti osoba sa posebnim potrebama. Društvena odgovornost je jedna od ključnih komponenti strategije održivosti Raiffeisen banke i dio naše korporativne kulture, pri čemu je naše osnovno opredjeljenje podrška djeci i osobama sa posebnim potrebama.“ – rekla je Kitićeva.

Izvor: Opština Teslić