Počela izgradnja kolektora za dreniranje Rudničkog jezera (FOTO)

U teslićkoj mjesnoj zajednici Rudnik u toku su radovi na izgradnji kolektora za dreniranje Rudničkog jezera kao i kompletne površinske vode na tom području. Izgradnja kolektora ima za cilj da spriječi  plavljenje stambenih objekata u ovoj zoni.

rudnik1

Član Savjeta Mjesne zajednice Rudnik, Milenko Bagić, kaže da mještani već duži niz godina muče muku sa ovim problemom. Bagić priča da naselje broji oko 20 kuća koje su direktno ugrožene od poplava.

-U protekloj godini dvije kuće iz ovog naselja su poplavljene, a poplavljeni su i podrumi u boračkim zgradama. Ovim će biti riješen problem i za naselje preko puta ovog, riječ je o Đurđevdanskoj ulici, jer postoji manje jezero u koje se Rudničko jezero preliva i takođe pravi problem. Zahvaljujući razumijevanju načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, ovi problemi će konačno biti riješeni, kaže Bagić.

U opštinskoj upravi kažu da su prepoznali problem sa kojim se suočavaju domaćinstva u okolini Rudničkog jezera. Zbog toga su obezbijedili sredstva za rješavanje problema.

-Za realizaciju pomenutih radova planirana su sredstva od vodnih naknada. Vrijednost ugovorenih radova je oko 42 hiljade KM, rekla je službenica za Odnose s javnošću u opštini Teslić, Vanja Pajkanović.

Planirano je da radovi na izgradnji kolektora za dreniranje traju 15 radnih dana. Zbog toga će na lokalnom putu Teslić-Gomjenica-Vlajići povremeno dolaziti do obustave saobraćaja.