Pavlović o „škakljivim“ detaljima dao izjavu policiji: Ove kriminalne radnje je od mene tražio Milan Miličević!

Milan Miličević, načelnik Teslića, tražio je od mene da organizujem ili sam pretučem Slavišu Grabovca zvanog Čajo, tako priču o svojoj bliskoj saradnji sa Miličevićem i SDS-om u Tesliću započinje Ilija Pavlović. On kaže da je odbio Miličevića, a kasnije, za premlaćivanje Čaje, Dalibor Matić dobio je godinu dana zatvora.

Pavlović kaže da je sve detalje iznio u svojoj izjavi u Policijskoj stanici u Tesliću koju je dao 23. septembra ove godine.

-Dugo poznajem Miličevića bili smo bliski prijatelji, znamo se od 1992. godine. Ja sam bio simpatizer SDS-a, a kada je Miličević bio predsjednik te stranke pomagao sam mu u predizbornoj kampanji. Za moj dobar rad zaposlio je moju suprugu u Dječije obdanište „Palčić“, priča Pavlović.

On tvrdi da ga je u jednom trenutku telefonom nazvao Neven Majstorović, koji je u to vrijeme bio funkcioner SDS-a i desna ruka Milana Miličevića, i rekao mu da moraju razgovarati. Našli su se hitno u prostorijama opštinskog odbora SDS-a u Tesliću.

-Neven mi je rekao da Milan Miličević traži od mene da organizujem premlaćivanje Slaviše Grabovca Čaje jer je o Miličeviću govorio jako ružne stvari, kao što su da je „zenički klošar“, psovao mu je majku i narušavao imidž što je Miličeviću mnogo smetalo. Ja nisam pristao na to, priča Pavlović.

Iako je odbio da ispuni želju Miličevića, Pavlović kaže, Majstorović ga je zvao još nekoliko puta sa istom molbom.

-Neven Majstorović je u par navrata pokušavao da me nagovori da to uradim. Posljednji put me zvao telefonom iz Mladikovina, gdje je SDS imao mjesni skup. Rekao je da je Miličević poludio od bijesa jer Čajo o njemu opet govori najodvratnije stvari. Neven mi je rekao da mu je Miličević rekao da nazove mene i da mi kaže da ja to riješim ili da će me on zvati, jer sam mu dužnik što je zaposlio moju suprugu u vrtić, kaže Ilija Pavlović.

Ilija Pavlović kaže da je Čaju kasnije pretukao Dalibor Matić, jer je on odbio da to učini.

-Čajo je dobio teške tjelesne povrede. Dalibor Matić je obavio taj posao i dobio godinu dana zatvora. Tu kaznu je odležao. Tada smo se ja i Miličević zakačili oko toga. Najviše, to je bilo jer ga nisam htio poslušati i uraditi ono što je tražio od mene – pretući ili organizovati premlaćivanje Čaje, kaže Ilija Pavlović i napominje da je sve to rekao i teslićkoj policiji.

Pavlović kaže da je Miličević radio sve kako bi posvađao njega i Nevena Majstorovića. U tome je uspio, te Majstorović i Pavlović, i dan danas ne komuniciraju.

-Milan Miličević me je više puta prijavljivao u policiju. A, po mom saznanju, iako nemam čvrste dokaze, organizovao je i paljenje Nevenovog auta samo kako bi mene optužio za to i kako bi mi se osvetio. Tako je samo produbio svađu i stvorio mržnju između mene i Nevena Majstorovića, otkriva Ilija Pavlović.

Nastaviće se…