Odbornici prelomili: Inicijativa za opoziv Milana Miličevića!

Predsjednik Skupštine opštine Teslić Miroljub Letić rekao je da načelnik opštine Milan Miličević ima 15 dana da se izjasni o inicijativi za njegov opoziv, koju je danas pokrenula nova skupštinska većina.


“Taj rok je 15 dana po Poslovniku o radu Skupštine opštine Teslić, nakon toga vjerovatno ćemo sazvati Kolegijum o raspisivanju referenduma”, rekao je Letić novinarima tokom pauze sjednice lokalne Skupštine.

On kaže da ne može prejudicirati odgovor Miličevića, koji treba da dostavi mišljenje o inicijativi za opoziv.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Mišo Stojanović pojasnio je da će odmah po dostavljanju Miličevićevog odgovora biti sazvana vanredna sjednica Skupštine opštine i pokrenuta odluka o njegovom opozivu.

“Nažalost mi smo danas morali da pokrenemo inicijativu za opoziv načelnika opštine Teslić jer nismo bili zadovoljni njegovim radom u protekle dvije godine”, rekao je Stojanović.

On kaže da je inicijativu u kojoj je navedeno 14 razloga za opoziv Miličevića potpisalo više od 20 odbornika.

“Nijedan od tih razloga nije izmišljen, nije populistički. Većina tih razloga je navedena i u negativnom zaključku o sprovođenju preporuka na osnovu revizije finansijskih izvještaja opštine Teslić za 2015. godinu”, naveo je Stojanović.

Nezavisni odbornik i novi član Kluba SNSD-a Radislav Đurić kaže da je podržao inicijativu o opozivu i da o sudbini načelnika treba da odluče građani na referendumu.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Milan Kasapović kaže da nova skupštinska većina ne odražava volju birača, da načelnik nije zaslužio da se pokrene procedura opoziva i da razlozi navedeni u inicijativi nisu odraz pravog stanja.

On je ocijenio da nova skupštinska većina, kako je rekao, sprovodi političko nasilje nad kadrom SDS-a namjeravajući da ga smijeni sa funkcija uprkos sve većem broju presuda koje poništavaju odluke lokalne Skupštine.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da je tokom svog mandata radio za dobrobit građana i da iz cijele ove priče želi izaći čist.

“Oni koji se valjaju u tom političkom blatu neka se valjaju sami. Kada kažem oni koji se valjaju to su, prije svega, ovi koji su izglasali inicijativu o opozivu načelnika, odnosno njihovi mentori. Ja sa takvim ne želim da budem u istom blatu i nikad nisam ni želio”, rekao je Miličević.

On kaže da će građani imati priliku da se izjasne na referendumu o njegovom radu, te da će to poštovati.

Odbornici nove većine u Skupštini opštine Teslić pokrenuli su danas proceduru za opoziv Miličevića.

U inicijativi za opoziv Miličevića navodi se 14 razloga, između ostalog, “nezakonitost u radu i nesprovođenje odluka Skupštine opštine Teslić”.

Za odluku je glasao 21 odbornik iz reda noformiranog Kluba odbornika SNSD-a, te DNS-a, PDP-a, SDA, SDP-a i SP-a, a protiv je bilo šest odbornika SDS-a.

Inicijativu da opoziv Miličevića bude uvršten u dnevni red današnje sjednice Skupštine opštine pokrenula je grupa odbornika na čelu sa SNSD-om, koji je danas formirao novi klub od 13 odbornika.

U novom klubu djeluju tri od ukupno četiri odbornika PDP-a, koji od danas djeluju kao nezavisni, tri odbornika koji su do danas djelovala kao Nezavisni klub odbornika, te nezavisni odbornik Predrag Markočević, koji je danas napustio Srpsku radikalnu stranku – “Srpska u sigurne ruke”.

Izvor: SRNA