Mobilni radarski sistemi narednih dana “love” na dobojskoj regiji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će do kraja avgusta, na područjima policijskih uprava Doboj i Gradiška, sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema za mjerenje brzine kretanja motornih vozila.

Pozivamo vozače motornih vozila da se pridržavaju propisa prilikom učešća u saobraćaju, sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Brzina kretanja vozila jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda. U prvih sedam mjeseci 2017. godine, neprilagođena brzina je bila uzrok 22,1% saobraćajnih nezgoda, tj. od ukupno 5.163 saobraćajnih nezgoda, brzina je bila uzrok kod njih 1.141, dok su radnje u saobraćaju uzrok kod 1.373 nezgode (ili 26,6%).

Podsjećamo, mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću, a moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti.

Posebno je bitno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Izvor: glas regije