Miličević: Građani opštine Teslić finansiraju sanaciju puta! (VIDEO)

Putevi RS i Opština Teslić su započeli radove na rekonstrukciji dvije glavne gradske ulice u Tesliću, i to od banjskog mosta do kružnog toka na Bariću. Ovaj projekat finansiraju Vlada RS i Opština Teslić.

put

Opština Teslić je za prvi dio projekta koji su trenutno u toku, odnosno za uklanjanje starog asfalta i nivelisanje šahtova, izdvojila više od 40.000KM, dok Vlada RS finansira završne radove, to jest presvlačenje asfalta.

Svi ovi radovi se izvode u skladu sa dogovorom koji je načelnik opštine Teslić Milan Miličević inicirao sa tadašnjim ministrom saobraćaja i veza RS Nedeljkom Čubrilovićem još 2013. godine.

Dogovoreno ulaganje od 5,5 miliona KM u kompletnu rekonstrukciju puta Tedin Han-Bistričak, to jest relacija od Blatnice do Čečave, iz nekog razloga još uvijek nije ispoštovano, i presvučene su tek neke manje dionice ovog puta.

Miličević je posebno naglasio da građani Teslića svake godine izdvajaju u budžet Republike Srpske milione KM upravo za održavanje i izgradnju novih puteva.

-Na svaku litru goriva kupljenu na području opštine Teslić izdvajaju se akcize za održavanje i izgradnju puteva, kao i dobar dio godišnje registracije vozila na području opštine Teslić, kojih ima oko 9.000. Na taj način u budžet Republike Srpske uplati se nekoliko miliona KM svake godine, dok se u Teslić vrati samo mali dio,  rekao je Miličević.

Evo šta na ovu temu kaže ELTA televizija…

Izvor: Opština Teslić/ELTA TV