Međunarodni dan djeteta obilježen u Tesliću (FOTO)

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djeteta, čiji je cilj da podsjeti javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Tim povodom načelnik Opštine Teslić Milan Miličević posjetio je sve vrtiće koji funkcionišu na teritoriji opštine Teslić, a to su „Ježeva kućica“, „Mali princ“, „Nađa“, „Koko“ i „Palčić“.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio i istakao je da svi vrtići funkcionišu na jako visokom nivou.

„Nekakav moj zaključak i zadovoljstvo je da svi vrtići funkcionišu na jedan jako lijep način, da svaki vrtić ima neku posebno svoju dušu jer su svi drugačiji, a opet svi zajedno rade u cilju da djeca imaju prijatan boravak dok su im roditelji na poslu i da se što kvalitetnije vaspitaju, socijalizuju, druže i uče se mnogim stvarima. Mi iz Opštinske uprave ćemo se boriti da svi vrtići imaju dobre uslove za rad.“ – rekao je Miličević.

Vlasnici i vaspitači vrtića ističu da se zadovoljni saradnjom sa Opštinskom upravom na čelu sa načelnikom Miličevićem, kao i sa ostalim opštinskim ustanovama.

Nakon obilaska vrtića načelnik je djeci iz svih vrtića podijelio voće u kino sali gdje je zajedno sa njima pogledao projekciju crtanog filma.

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. novembra s ciljem boljeg razumijevanja, prihvatanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. novembra 1959. godine usvojila “Deklaraciju o pravima djeteta”, a 1989. godine “Konvenciju o pravima djeteta”.

Od 20. novembra 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je pokrenula Organizacija Ujedinjenih nacija.

Izvor: Opština Teslić