Maturanti srednjih škola obilježili kraj školovanja (FOTO)

 

Maturanti dvije teslićke srednje škole „Jovan Dučić“ i „Nikola Tesla“ proslavili su matursko veče. Maturskoj zabavi u Motelu „Rođo“ prethodila je svečana ceremonija i postrojavanje maturanata u Sportskoj dvorani „Radolinka“. Bila je to prilika i da se proglase učenici generacije koji su razmijenili ključeve i zastave škola sa učenicima trećih razreda koji bi ih upravo na ovom mjestu mogli naslijediti naredne godine.

rrrrrrrrrrrr

Učenik generacije u Srednjoj školi „Jovan Dučić“, Dajana Gačić, kaže da joj je čast i zadovoljstvo što je baš ona izabrana kao učenik generacije četvorogodišnjih zanimanja u svojoj školi. To je, kako kaže, dokaz da se sav trud i rad isplatio.

-U narednom periodu planiram nastaviti školovanje. Upisaću Elektrotehniku, kaže Dajana Gačić.

I učenik generacije iz Srednje škole „Nikola Tesla“, Stanko Gavrić, planira nastaviti školovanje.

-Završio sam 4/3 razred Tehničara elektronike sa odličnim uspjehom. Planiram upisati Energetiku, elektroniku i telekomunikacije u Novom Sadu , rekao je Gavrić.

Ipak, neki će odmah po završetku srednjoškolskog obrazovanja potražiti i posao. Učenica generacije trogodišnjih zanimanja u SŠ „Jovan Dučić“ Bojana Kovanović kaže da već kreće u potragu za poslom.

-Poslije mature moram tražiti posao. Meni nije bilo teško postati učenik generacije, treba učiti i truditi se. Velika mi je čast što sam uspjela to postići, kaže Kovanovićeva.

Čestitke svim maturantima povodom uspješnog završetka  školovanja stgile su i od Milana Miličevića, načelnika opštine Teslić koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji.

-Večeras su svi uspješni, ali naravno među njima postoje i najbolji. Njima ćemo upriličiti prijem u Kabinetu načelnika te ćemo im uručiti nagrade, rekao je Miličević i svim maturantima zaželio najbolje želje i da budu dobri ljudi, koji će Republiku Srpsku učiniti još boljim mjestom za život.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Nakon svečane ceremonije maturanti su se  uputili na tradicionalnu proslavu u Motel „Rođo“ .  Upravo tu su, uz pjesmu i igru, sa profesorima i rukovodstvom škole obilježili kraj školovanja.  Direktor Srednje škole „Jovan Dučić“ , Dejan Pozderović, kaže da ova škola svečano ispraća 39. generaciju maturanata.

-Ukupno 255 učenika večeras ispraćanmo koji su tokom školovanja marljivo radili i učili. Poželio bi im ono što bi i svaki mlad čovjek sebi poželio, da pronađu svoju perspektivu, da upišu fakultete koje žele, da zasnuju svoju porodicu i naravno dobro zdravlje, kaže Pozderović.

Osam odjeljenja, odnosno 212 učenika iz Srednje škole „Nikola Tesla“ takođe je uspješno završilo školovanje kaže direktor ove škole Veso Đukanović.

-Svima njima želim da u daljem životu budu ovako veseli i razdragani, te da ono što su sebi postavili za cilj i ostvare. Neka su živi i zdravi, rekao je Đukanović.

Tradicionalni maturantski defile ulicama Teslića izostao je i ove godine zbog loših vremenskih prilika. Ove godine u Tesliću je srednju školu završilo 467 učenika.

Više fotografija sa maturske večeri možete pogledati ovdje. 

Autor: eTeslic.com