Krsna slava opštine Teslić! (FOTO)

Prema tradicionalnom običaju i ove godine u Tesliću je obilježena Krsna slava opštine „Sabor svetog arhangela Gavrila”. U Hramu Presvete Trojice, uz prisustvo predstavnika javnog života opštine, osveštan je krsni hljeb i slavsko žito.

slava

Načelnik opštine Milan Miličević čestitajući praznik rekao je da I ove godina krsna slava obilježena na skroman način. „Slavski obred uz prisustvo funkcionera Skupštine opštine Teslić, predstavnika javnih ustanova, preduzeća I građana naše opštine je I ove godine obilježen na skroman I dostojanstven način u Hramu Presvete Trojice. Koristim priliku da svim građanima opštine Teslić pravoslavne vjeroispovjesti čestitam krsnu slavu I da je još dugo godina zajedno slavimo, a sve u cilju daljeg napretka I prosperiteta naše opštine” – rekao je Miličević.

Protojerej-stаvrofor Milаdin Vuković je iskoristio priliku da čestita krsnu slavu opštine Teslić svim njenim radnicima, saradnicima I građanima. “Današnji dan naša opština proslavlja kao svoju krsnu slavu I tim povodom predstavnici opštine su prinjeli darove na osvećenje Svetom oltaru, krsni hljeb, svijeću I koljivo, gdje je služen I parastos za poginule borce. Takođe koristim priliku da zahvalim Opštinskoj upravi koja je imala veliko razumjevanje I podržala projekat izrade I podizanje statue Svetog kralja Dragutina” – rekao je Vuković.

Poslije obilježavanja Krsne slave opštine u Hramu Presvete Trojice služen je parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske, a vijence na spomen ploče položili su načelnik opštine Milan Miličević, predstavnici Boračke organizacije, kao i predstavnici Opštinskih organizacija Srpske demokratske stranke.

Izvor: Opština Teslić