Bogdanić potpisao sporazum o saradnji sa pet političkih stranaka u Tesliću!

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Teslić Dragan Bogdanić potpisao je danas sporazum o saradnji i podršci sa predstavnicima opštinskih odbora SP-a, DNS-a, SRS-Srpska u sigurne ruke, Partije ujedinjenih penzionera i Ujedinjene Srpske.

kolicija snsd

Kandidat SNSD-a za načelnika Teslića Dragan Bogdanić rekao je da će cilj njegovog budućeg djelovanja u ovoj opštini biti razvoj privrede, otvaranje novih radnih mjesta i promovisanje Teslića kao dobro uređene lokalne zajednice.

Bogdanić je zahvalio predstavnicima političkih stranaka koji su se opredijelili da sa SNSD-om zajedno nastupaju na predstojećim lokalnim izborima u ovoj lokalnoj zajednici, što je i potvrđeno današnjim potpisom sporazuma o saradnji i podršci sa predstavnicima opštinskih odbora SP-a, DNS-a, SRS-Srpska u sigurne ruke, Partije ujedinjenih penzionera i Ujedinjene Srpske.

“Danas smo učinili prvi veliki korak, pokazali da nas ima dovoljno, da smo opredijeljeni da mijenjamo stanje u opštini Teslić”, rekao je Bogdanić, ocijenivši da predstavnici partija potpisnica upravljaju sa oko 80 odsto
teslićke privrede i da koalicija sa svojim resursima može ostvariti ciljeve.

On je ocijenio da je sadašnja lokalna vlast iza sebe ostavila veliku dubiozu i da njeno kreditno zaduženje od oko 4.000.000 KM neće moći da pokrije započete aktivnosti, koje su bez procedura i regulacionih planova.

Predsjednik Opštinskog odbora SP Teslić Dragutin Škrebić smatra da podrška Bogdaniću predstavlja prvi korak naprijed za ekonomski oporavak ove lokalne zajednice, ukazavši na njegovo uspješno vođenje banjskog kompleksa “Banja Vrućica” i činjenicu da je riječ o ministru zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Teslić Marinko Đukić današnju podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine ocjenjuje kao realizaciju koalicionog sporazuma na republičkom nivou.

Predsjednik Opštinskog odbora SRS-Srpska Teslić u sigurne ruke Predrag Markočević navodi da koalicija na čelu sa Bogdanićem može Teslić ponovo obnoviti u nekadašnji industrijski centar.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Dušan Marković poručio je da će stranke ujedinje sigurnije ostvariti pobjedu.

Član Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Anto Dujmović obećao je da će se ova partija maksimalno angažovati i podržati Bogdanića, navodeći da je lokalna vlast u prethodnom periodu zapostavila penzionere.

snsd teslic oo

Današnjem potpisivanju sporazuma o saradnji i podršci sa predstavnicima opštinskih odbora SP-a, DNS-a, SRS-Srpska u sigurne ruke, Partije ujedinjenih penzionera i Ujedinjene Srpske prisustvovali su, u ime SNSD-a Željka Cvijanović i Luka Petrović, u ime DNS-a Dragutin Rodić, iz SP-a Slobodan Protić i Predrag Gluhaković, te drugi članovi.

Sporazum o saradnji i podršci Bogdaniću za načelnika opštine Teslić podrazumijeva i raspodjelu vlasti u lokalnoj upravi, preduzećima i ustanovama od lokalnog interesa na području ove lokalne zajednice.

Cvijanović: Sigurna u pobjedu SNSD-a u Tesliću!

Potpisivanju sporazuma prisustvovala je potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, koja je rekla da je uvjerena u izbornu pobjedu Bogdanića na predstojećim lokalnim izborima.

Cvijanovićeva je istakla da je ovim sporazumom trasiran put prema izbornoj pobjedi široke, pouzdane koalicije, koja, kako kaže, može donijeti boljitak stanovnicima Teslića, kao i put novog ponašanja kada je riječ o odnosu lokalnih vlasti i Vlade Republike Srpske.

Cvijanovićeva, koja je predsjednik Vlade Republike Srpske, rekla je da se želi unaprijediti komunikacija sa opštinom Teslić koja u prethodnom periodu nije bila zadovoljavajuća.

“Ne želim da imam načelnike koji nam pišu otvorena pisma, već načelnike koji nam mogu kredibilno ispostaviti određene zahtjeve i isto tako braniti svoje projekte da bi ih zajedno sa Vladom i sproveli”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su potpisnici sporazuma svjesni šta je privreda, društvo i stvarni život, kao i da imaju svijest o političkim zadacima i ciljevima koji su pred Republikom Srpskom.

Ističući da su za opštinu Teslić najvažniji novo zapošljavanje i infrastrukturni radovi, Cvijanovićeva je navela da je već razgovarala sa Bogdanićem, koji se kao ministar zdravlja i socijalne zaštite već tri godine uspješno nosi sa resornim problemima i ima dovoljno iskustva.

Izvor: SRNA
Foto: SNSD Teslić