Apel teslićke komunalne policije: Ukoliko primjetite otrov, prijavite inspekciji!

Tragom informacije sa društevnih mreža da su nepoznata lica na lokaciji Radolinka- Osnovna škola “Petar P. Njegoš” postavila nepoznatu materiju, sa indicijama da je riječ o hrani za pse, službenici Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom su danas izvršili inspekcijski nadzor pomenute lokacije, a slučaj je prijavljen i policijskoj stanici u Tesliću, saopšteno je iz Opštinske uprave Teslić. 

Uvidom na terenu nije uočena pomenuta materija, te molimo građane opštine Teslić da ukoliko primjete sumnjivu materiju koja oblikom podsjeća na otrov za pse da o lokaciji iste odmah obavijeste službenike Odjeljenja za inspekcijske poslove sa komunalnom policijom na dežurni broj 063/776-851 i policiji na broj 122.

Mole se građani da se ne upuštaju u rješavanje ovog problema samoinicijativno, posipanje otrova na javne površine je kršenje zakona, ukoliko do toga dođe nadležni organ će postupiti u skladu sa Zakonom i sankcionisati će počinioca.

Kao što je u slučaju požara prioritetan potez svakog građanina da odmah pozove vatrogasce, molimo građane da i ovakve slučajeve shvate krajnje ozbiljno, te da odmah obavijeste policiju i komunalnu policiju, kako bi se pravovremeno reagovalo kako ne bi bili ugroženi životi, posebno djece.

Ukoliko se zaista radi o otrovu, postavljanjem obavještenja o tome na društvenim mrežama, bez obavještavanja policije i komunalne policije, problem se neće riješiti sam od sebe, a neodgovorno je prema bezbjednosti sugrađana.

Izvor: Opština Teslić