Ulične trke okupile oko 1000 učesnika! (FOTO)

U skolopu manifestacija posvećenih obilježavanju 6. aprila Dana opštine Teslić, u organizaciji Atletskog kluba „Teslić B.B.“, danas su u Tesliću, uprkos lošim vremenskim prilikama, održane ulične trke „13. memorijal Boris Boras“ na kojima je učešće uzelo oko 1000 učesnika.ulicne trke

Kao i proteklih godina ulične trke su imale pored pojedinačnog, i ekipni takmičarski karakter.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da loše vremenske prilike nisu spriječile veliki broj mladih ljudi, od kojih su neki amateri, neki profesionalaci da trče svoje trke, pri čemu im je poželio mnogo uspjeha. „Cilj ove i mnogih drugih sličnih manifestacija je naučiti mlade ljude da se okrenu sportu i zdravom životu, kako bi u budućem vremenu imali što zdraviju naciju, a Opštinska uprava će, ne samo ovom prilikom, nego i drugim, pomoći održavanju ovakvih i sličnih manifestacija“ – rekao je Miličević.

Predsjednik organizacionog odbora uličnih trka, Radomir Jokić,rekao je da manifestacija svake godine okupi veliki broj učesnika, bez obzira na vremenske prilike, te se takođe osvrnuo na samu organizaciju manifestacije.

„Male su razlike što se tiče organizacije manifestacije u odnosu na prethodne godine, novo je što smo ugostili učenike osnovnih škola iz Stanara i su se takmičiti van konkurencije“ – rekao je Jokić.

Jokić je pojasnio da je održano 20 trka, u deset konkurencija, od malih cicibana pa do srednjoškolaca za koje su bile obezbjeđene novčane nagrade.

„Osnovni moto ove manifestacije je ‘U zdravom tijelu, zdrav duh’, međutim, mi ovdje u prvi plan ističemo memorijal jednom velikom čovjeku Borisu Borasu, čije ime nosi i atletski klub kojeg na ovaj način afirmišemo kao bitnog subekta u atletici RS i BiH“ – istakao je Jokić.

Izvor: Opština Teslić