Turnir u brzom šutiranju trojki: Trojka iz bloka u Tesliću

Na poligonu srednjoškolskog centra, 6. avgusta, po prvi put,  Trojka iz bloka održaće se i u Tesliću. Riječ je o sportsko-humanitarnom turniru u brzom šutiranju trojki tokom kojeg će biti prikupljena sredstva za pomoć višečlanoj porodici Miljić iz teslićkog sela Jasenica. Ovaj turnir organizuje Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, uz pomoć svojih članova iz Teslića, kao i lokalnih sportskih organizacija.

Član i volonter Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ iz Teslića, Vladimir Vuković, kaže da tehničke pripreme turnira privode kraju uz pomoć volontera i dobrovoljaca koji su zainteresovani da daju svoj doprinos turniru. Sve se radi sa samo jednim ciljem, a to je prikupljanje sredstava koja će biti utrošena za pomoć porodici u obnovi kuće.

-Turnir je sportsko humanitarnog karaktera. Svaki učesnik, šuter, plaća neku skromnu donaciju u minimalnom iznosu od 5 KM. To su donacija, ali i učešće, a ko hoće može da donira i više jer je riječ prije svega o humanitarnom projektu. Mi konkretno pomažemo porodici Miljić iz Jasenice, blatnički kraj. Pomoći ćemo kroz dogradnju jednog sprata kuće, a jedan ćemo renovirati.  Svi zainteresovani mogu pomoći i kroz donacije materijala, priča Vuković.

Ideja o realizaciji ovog projekta i u Tesliću postoji već duže vrijeme, priča Milan Topić, Teslićanin, koji je član Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ u Austriji.

-Došli smo na ideju da projekat dovedemo u Teslić jer mislimo da Teslić može mnogo što se humanosti tiče. Ako smo nekad ujedinjeni to je kroz humanitarna dešavanja i tako smo Trojku odlučili dovesti u Teslić. Napominjem, takođe, u sklopu turnira biće i mogućnost kupovine stvari iz shopa „Srbi za Srbe“ čime se pomaže radu same organizacije, kaže Topić.

Mladi košarkaši iz teslićkih lokalnih košarkaških klubova kažu da su oduševljeni idejom da se ovaj turnir održi u njihovom gradu. Pozvali su svoje sugrađane, ali i članove drugih sportskih organizacija, da im se pridruže na terenu kako bi se svi zajedno družili, zabavili, ali i učinili humano djelo.

-I ja ću učestvovati na turniru. Mislim da je veoma značajan jer je humanitarnog karaktera. Nadam se da će u Telsiću biti još takvih događanja, priča košarkaš Vladan Smiljanić iz Košarkaškog kluba „WBS“ Teslić.

Pored brzog šutiranja trojki svi posjetioci 6. avgusta, imaće priliku i da uživaju u nastupu Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, ali i da se zabave te takmiče u  tradicionalnim sportskim disciplinama. Za ovaj dio programa zaduženo je Srpsko sokolsko društvo „Sveti Petar Cetinjski.“