Teslić: Isidora Kršić najbolji sportista za 2017. godinu!

Članica Ženskog rukometnog kluba “Borja” iz Teslića Isidora Kršić izabrana je za najboljeg sportistu ove opštine za 2017. godinu.

Najbolja sportska organizacija u prošloj godini bio je Kuglaški klub “Mineral”, dok je trener ovog kluba Branko Stjepanović ponio titulu najboljeg trenera.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Neven Rašić.

Najperspektivniji sportisti u 2017. godini su fudbaler Simon Mišić, rukometaši Stefan Lipovčić i Renata Cvijić, košarkaši Dragiša Cvijanović i Vanja Božić, karatista Milica Gavrić, atletičarka Anja Biljanović, teniserka Lana Petković, šahistkinje Milana i Maša Babić, u streljaštvu Branko Kovačević, i Kristijan Sekulić u tekvondou.

U fudbalu je najbolji bio Vladimir Marković, u muškom i ženskom rukometu Dragan Vuković i Isidora Kršić, u košarci Igor Rašić, u kuglanju Davor Kalat, u karateu Danijela Cvijanović, u atletici Almina Rašić i u tekvondou Dragan Pozderović.

Organizacioni odbor posthumno je dodijelio priznanje Mladenu Pavloviću, fudbalskom treneru koji je preminuo 6. februara.

Ovogodišnjoj manifestaciji “Veče sporta i izbor najboljih sportista opštine Teslić za 2017. godinu”, koja je održana sinoć, prisustvovali su fudbalske legende Crvene Zvezde i Partizana Vladimir Petrović Pižon i Aco Trifunović, selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Borislav Ðurđević.

Zamjenik načelnik opštine Teslić Milovan Stanković rekao je da ova mala opština može da se pohvali velikim brojem mladih sportista i velikim brojem sportista koji postižu vrhunske rezultate.

Stanković je napomenuo da svake godine izdvajaju značajna sredstva iz opštinskog budžeta za finansiranje sportskih kolektiva svjesni da je sport u Tesliću dio života ukupnog života opštine.

Pokrovitelj manifestacije “Veče sporta i izbor sportiste za 2017. godinu” je načelnik opštine Teslić Milan Miličević, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Izvor: SRNA