KK “WBS” proslavio peti rođendan

Uz skromno slavlje, takmičenje i poklone za članove Košarkaški klub „WBS“ proslavio je peti rođendan. Bila je to prilika i da se sve selekcije ovog kluba okupe u Sportskoj dvorani „Radolinka“. U WBS-u kažu da su ponosni na pet godina rada. Uspjeh i rezultate, kako tvrde, duguju prvenstveno zalaganju i radu sa oko 120 dječaka i djevojčica koje okupljaju u svojim redovima.

bs

-Krenuli smo bukvalno od nule, bez ijedne lopte, ali korak po korak uspjeli smo da dođemo do vrha dobojske regije kada su u pitanju mlađe kategorije što mi je veoma drago. Naš rad su mnogi prepoznali, ne samo roditelji koji nam daju povjerenje, nego i lokalna zajednica, a takođe smo određena sredstva dobili i od Vlade RS. Imamo dosta sponzora i iz Teslića, da tako kažemo, sve ozbiljniji firme su učestvovale da li kroz dresove, majice ili lopte što mi je takođe jako drago. U današnje vrijeme da se sve objedini nije nimalo jednostavno, kaže predsjednik KK „WBS“, Vojislav Kovanušić.

U WBS-u kažu da je od 1. aprila ove godine aktivna i Mala škola sporta za svu djecu od četiri do deset godina. Oko 20 mališana svaki dan u maloj sali sportske dvorane „Radolinka“  vrijedno vježba sa trenerima.

-Jedan trening čine osnovni oblici kretanja i zabave kroz igru. Osnovni oblici kretanja su trčanje, skakanje, bacanje, hvatanje, hodanje, sve ono sa čime se djeca mogu susresti u svojim slobodnim aktivnostima s tim da je to usmjereno kroz organizovan trening. Treninzi se održavaju od ponedeljka do četvrtka u maloj sali sportske dvorane Radolinka sa početkom u 16:30h, a svi koji žele da nam se priključe mogu doći u tom terminu, kaže p trener Male škole sporta, Dragiša Borić.

Mladi košarkaši i košarkašice teslićkog WBS-a kažu da im je drago što su imali priliku da se druže sa svim selekcijama kluba. Nadaju se da će ih u narednom periodu biti još više, te i svojim prijateljima savjetuju da im se pridruže.