Isidora Kršić: Cilj svakog sportiste je zaigra za svoju reprezentaciju

ŽRK Borja Teslić jedan je od najstarijih rukometnih kolektiva u BiH osnovan 1963. godine i klub sa bogatom tradicijom. Dres Borje su kroz istoriju nosile mnoge rukometašice, koje su u dresu teslićkog kluba i otvarala vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Novi talas rukometašica iz Teslića izrodio je nekoliko talentovanih igračica, a među njima je i 18-godišnja Isidora Kršić, inače kćerka bivše rukometašice Borje, Milijane Đekanović.

Isidora je sjajno igrala u Borji ostvarila transfer u PLBiH, gdje nosi dres ŽRK Dubica. U Dubici je Kršićeva nastavila sa odličnim partijama i došao je poziv u U18 reprezentaciju BiH za IHF/EHF Trophy Women’s turnir u Tuzli.

“Rukometom sam se počela baviti sa svojih deset godina na nagovor svojih roditelja. Mama mi je igrala rukomet pa je imala želju da i ja to igram. Iako mi je na početku malo djelovao kao grub sport, s vremenom je postalaa moja ljubav koja i dalje traje”, rekla je na početku razgovora za Sportske.ba mlada rukoemtašica Dubice, a zatim nastavila:

“Dolaskom u Dubicu zadovoljna sam sa ekipom koja me jako dobro prihvatila kao i sa radom koji je na profesionalnom nivou. Zadovoljna sam minutažom koja mi je pružena od samog početka, а na meni je da opravdam ukazano povjerenje trenera i ekipe.”

Sa Isidorom smo razgovarali i o pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Cilj svakog sportiste je da zaigra u redovima svoje reprezentacije i svako je svjestan da nije lako izboriti mjesto među najboljim igračima. Uspjela sam upasti na širi spisak za U18, trudila sam se na okupljanju da izborim plasman i na uži spisak reprezentacije koji ide dalje na turnir u Tuzlu, a sve ostalo je na selektoru”, bile su riječi Kršićeve, koja se za kraj razgovora doatkla i svojih narednih ciljeva i ambicija.

“Naravno, san svakog sportiste je da zaigra profesionalno, tako da je to i moj najveći san. Rukomet je jako grub i zahtjevan sport gdje je potrebno dosta odricanja, ali to je sport u kojem sam se pronašla i želim da ostanem još dugo u njemu kao igrač, a kasnije i kao trener.”

Isidora Kršić igra na poziciji srednjeg beka, rođena je 31.01.2000. godine.

Izvor: sportske.ba