Akcija udomljavanja u teslićkom parku! (VIDEO)

Teslićani već dva dana imaju priliku da od 12 do 20 časova u Gradskom parku udome psa ili mačku potpuno besplatno. Prva akcija ovog tipa pod motom „Spasi, udomi, ne kupuj“ privukla je veliki broj Teslićana, a najviše onih najmlađih koji su u parku imali priliku da uživaju u igri sa kučićima i mačićima. Ubjeđivali su roditelje da bar jednog od njih udome.

UDOMLJAVANJE-696x464

– Došli smo u kafić, pa mi je Lea pokazala da su ovdje neki mali štenci. Vidi ga kako je sladak i mali, priča djevojčica Sara koja dodaje da već ima tri životinje i zbog toga nažalost neće moći udomiti i psa.

I oni nešto stariji rado su podržali ovu akciju. Od ranije su kažu upoznati sa time da organizatori akcije brinu o napuštenim psima i mačkama na ulicama Teslića, te da im putem društvenih mreža traže dom. Ideja o akciji u gradskom parku, jako im se svidjela. Tako je novi dom jednoj od životinja pružila i Elvedina Prnjavorac.

– Ja jako volim životinje, pogotovo pse. Po mom mišljenju osoba koja voli pse i životinje bilo koje vrste, onda voli i ljude. I ja sam se ranije bavila time da udomljavam ćukice, pa dok su bile poplave skupljale smo hranu i hranile napuštene pse da im je bolje – priča Elvedina za ELTA 1 HD televiziju.

Akciju udomljavanja „Pomozimo njuškicama Teslić“ pokrenula je mlada Teslićanka Milena Panić sa prijateljima. Prvog dana udomljeno je čak sedam životinja, a kako kažu, prikupljeno je i oko 500 maraka koje će iskoristi kako bi napuštenim životinjama obezbijedili hranu i vodu.

– Na ideju je došla Sofija, a meni se ideja svidjela. Odmah smo se angažovale oko toga i pripremamo se već jedno mjesec dana. Odmah smo počele pripremati štenad i mačiće. Jako smo iznenađeni, prolaze ljudi, neki su oduševljeni, neki nisu. Nama je drago da našim njuškicama možemo pomoći – iskrena je Milena.

Ako želite da se pridružite ovoj akciji, još uvijek imate vremena. Besplatni ljubimci očekuju vas u gradskom parku sve do 20 časova. Zbog velike zainteresovanosti i dobrog odziva, organizatori najavljuju slične akcije i u narednom periodu.

Izvor: srpskacafe.com