Kompletan opštinski odbor NDP-a u Tesliću prelazi u Socijalističku partiju!

Na sjednici Predsjedništva OO Narodnog demokratskog pokreta Teslić, koja je održana početkom sedmice, donesena je odluka da kompletan opštinski odbor te stranke prijeđe u Socijalističku partiju.

koalcija

Dragutin Škrebić, predsjednik OO NDP Teslić, potvrdio je za Istinito da je takva odluka donesena.

-Ne prelazimo, vraćamo se tamo gdje smo bili. NDP u Tesliću su 90 odsto činili bivši članovi Socijalističke partije. Zbog političke situacije oko izbora načelnika, mi se ne vidimo u koaliciji sa SDS-om, niti možemo podržati opciju koja je trenutno na na vlasti, rekao je Škrebić.

Prema nezvaničnim informacijama, dio socijalista se protivi ulasku NDP-a, a predvodi ih bivši poslanik SP Žarko Jovičić. NDP trenutno ima 4 odbornika u lokalnom parlamentu, a socijalisti jednog.

U Tesliću je već ranije dogovorena podrška zajedničkom kandidatu SNSD-a za načelnika opštine, a dio te koalicije bio je i OO NDP Teslić. Kao mogući kandidat za načelnika ispred koalicije SNSD-SP-DNS i još nekoliko stranaka, pominje se aktuelni ministar zdravlja Dragan Bogdanić.

Vladajuću većinu u Tesliću trenutno predvodi SDS, čiji će sadašnji načelnik Milan Miličević, najvjerovatnije biti i protivkandidat Bogdaniću.

Izvor: Istinito