Srećko Lale: Ljubav na prvi pogled! (FOTO)

Mladi teslićki umjetnik Srećko Lale sklonost ka slikarstvu pokazao je još u ranom djetinjstvu. Ljubav prema crtežu, kako kaže,  rodila se još kada je kao dječak uživao gledajući razne radove koji su mu “dolazili pod ruku”. Već tada je bilo jasno da će to biti ljubav za cijeli život.

3

Srećko Lale, mladi teslićki umjetnik

-Kao mali sam uživao gledajući radove koje mi je rodica donosila to jest posuđivala od svojih drugara iz razreda da bi me zabavila, jer je vidjela da me to baš usrećuje. I, tako je sve krenulo, priča Srećko.

U sjećanju mu je ostala urezana i jedna anegdota iz prvog razreda osnovne škole, a koja je samo potvrdila da pored ljubavi prema crtežu ima i veliki talenat.

-Kada je krenuo u prvi razred osnovne škole dobili smo da za domaći zadatak iz likovnog slobodnu temu. Sutradan je učitelj počeo da pregleda zadaću i došao je i do mog rada, a zatim me je izveo pred tablu i upitao me ko mi je uradio rad. Jednostavno nije mogao da vjeruje da je jedan dječak sposoban za tako nešto pa me je zamolio da na tabli nacrtam isto. Sa zadovoljstvom sam uzeo kredu i počeo da crtam pred učiteljom i svojim školskim drugarima, kaže Srećko te dodaje da je tada pobio sve sumnje u to da je sam uradio domaći zadatak.

S vremenom usavršavao je svoje znanje i talenat, a logičan slijed događaja bio je i upisivanje Odsjeka za likovnu umjetnost na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

-Danas sam student treće godine Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, Odsjek likovni. Moj cilj trenutno, a i u budućnosti je  saradnja sa ljudima koji vole i cijene umjetnost. Za sada u svom radu imam samo pozitivna iskustva, rekao je Srećko.

14

11

Uradio je, kako kaže, nekoliko slika koje je prodao i van granica Republike Srpske i BiH. Upravo to za njega, kao mladog umjetnika, predstavlja veliko zadovoljstvo i podstrek da nastavi i dalje sa radom.

-Nema ljepšeg osjećaja od onog kada znate da vaše dijelo krasi nečiji dom, kancelariju, kafanu, priča ovaj mladi teslićki umjetnik.

1

10

6

Lale se bavi i izradom slika po želji u raznim tehnikama slikanja i crtanja kao što su ulje, akrilne boje, ugljeni štapići, olovka. Kada su podloge u pitanju i tu je prisutna lepeza različitosti od platna, drveta, ljepenke, do papira visoke gramaže.

5

Cijena slika, priča Lale, zavisi od složenosti motiva i dimenzija platna, a počeo je da vrši i usluge tetoviranja.

16

Srećko Lale rođen je 1990. godine u Sarajevu gdje je i živio do svoje četvrte godine života, a potom se preselio u Teslić gdje završio osnovnu i srednju školu. Student je treće godine na Odsijeku za likovnu umjetnost u Banjaluci. Više fotografija i  informacija o njegovom radu možete pronaći i na zvaničnoj FB stranici Lale Art Machine. Na istoj stranici Srećka možete i kontaktirati ukoliko ste zainteresovani da baš vama uradi sliku ili tetovažu po želji.

Autor: eTeslic.com