“Jesen u Tesliću”: Mališani u prvim redovima (FOTO)

Planinarsko društvo “Adrenalin” iz Teslića organizovalo je juče akciju pod nazivom “Jesen u Tesliću”, odnosno šetnju od Banje Vrućice do stećaka Vojvode Momčila, te stare crkve brvnare u Vrućici, a koja je namijenjena svim stanovnicima njihovog grada i  ljubiteljima prirode. 

-Naravno ove godine brojno stanje na akcije je premašilo naša očekivanja i ponovo imamo više djece nego odraslih što nam je i bio cilj. Pridružili su nam se i planinari iz Modriče, Doboja i Dervente, kažu u “Adrenalinu”.

Svi šetači prešli su stazu dugu devet kilometara, koja je prilagođena svim uzrastima i generacijama.

-Krenuli smo ispred hotela Srbija na Banji Vrućici pa preko CUBRINOG GAJA do stećaka VOJVODE MOMCILA. Kod stećaka smo priredili istorijski čas koji su održali pop Miladin Vuković i nastavnik Aleksa Kasapović. Od stećaka smo nastavili do stare crkve na Vrućici gdje smo organizovali u saradnji sa Popom Daliborom istorijski šas o samoj Vrućici i staroj crkvi BRVNARI. Tu su nam domaćini priredili kafu, čaj, sok, slatkiše, pričaju teslićki planinari. 

U teslićkom “Adrenalinu” kažu da su zadovoljni akcijom, te da je ovo bio jedan predivan dan u prirodi. Zahvalili su se svim učesnicima, predavačima i gostima iz drugih gradova te su obaćali nova druženja koja će organizovati narednih godina.