Večeras počinje Teslićko ljeto!

 

Manifestacija Teslićko ljeto počinje večeras, 21. juna, a otvoriće je koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Gradskom parku od 20 časova. Ukoliko bude padala kiša, manifestacija će se održati u kino sali.

Prosvjeta

Ovaj koncert „Prosvjete“ ujedno je i kraj mini turneje pod nazivom „Pjesmom i igrom kroz teslićke krajeve“ sa kojom su  u proteklom periodu nastupili u osam mjesnih zajednica na području opštine Teslić.

-Imaćemo jedan prelijep koncert folklora pod pokroviteljstvom načelnika opštine Teslić, a u organizaciji opštinske Turističke organizacije. Biće to početak manifestacije Teslićko ljeto. Odmah dan poslije, 22.juna, u galeriji gradskog bioskopa pripremamo i izložbu djece iz sekcije „Prosvjete“. Izloba je posvećena preminulim srpskim glumcima, kaže predsjednik SPKD „Prosvjeta“, Živko Kiko Petrović.

Direktor opštinske Turističke organizacije, Siniša Božić, kaže da će ovaj koncert biti samo prvi u nizu koncerata i kulturnih dešavanja koji će se održati u sklopu manifestacije Teslićko ljeto.

-Već sljedeći vikend nas očekuje i manifestacija Cicvarijada u Etno plaži „Lane“ u Blatnici, a planiramo učešće oko 20 ekipa. Nadamo se da će i to postati tradicionalna manifestacija na koju ćemo svi biti ponosni, rekao je Božić te dodao da će kraj manifestacije Teslićko ljeto obilježiti posljednja sedmica u avgustu kada je planirana Ovnovijada.

Autor: eTeslic.com