Pozorišnom predstavom srednjoškolci pomogli teslićkom udruženju “DijabeTes”

Učenici dramske sekcije SŠC “Jovan Dučić” iz Teslića, danas su u gotovo punom amfiteatru ove škole, izveli pozorišnu predstavu “Pepeljuga”, koju su izveli u režiji svojih profesora – Danijele Malivojević i Isidore Dušanić. Osim učenika, izvođenju “Pepeljuge”, prisustvovao je i veliki broj profesora ove škole, kao i predstavnika Udruženja “DijabeTes”.

Sav prihod od prodatih ulaznica za ovu predstavu, Dramska sekcija SŠC “Jovan Dučić” uplatila je na račun “DijabeTesa” u znak podrške teslićkom udruženju dijabetičara.

Prije predstave, predstavnici Udruženja “DijabeTes” su u hodnik škole postavili edukativni poster o dijabetesu, koji će na tom mjestu ostati trajno, a učenicima i profesorima su podijeljene i edukativne brošure o dijabetesu.

U ime “DijabeTesa”, teslićkim srednjoškolcima i njihovim profesorima zahvalio se Milivoje Savić, predsjednik Udruženja, koji je istakao da je njihov današnji gest ne samo human, već da su sa ovom predstavom oni i obogatili kulturnu scenu grada na Usori. Takođe, Savić je, ovim povodom, profesoricama, koje su režirale predstavu, uručio zahvalnicu Udruženja “DijabeTes”.

U prilogu, fotografije sačinjene tokom današnjih dešavanja u SŠC “Jovan Dučić”.

Izvor: DiabeTes Teslić