Otvorena manifestacija “Teslićko ljeto”

U organizaciji Turističke organizacije opštine Teslić, a pod pokroviteljstvom Načelnika opštine Teslić, nastupom članova SKPD „Prosvjeta”, u gradskom parku, započela je manifestacija „Teslićko ljeto”.

Mladost i iskustvo smjenjivali su se tokom dvočasnog programa na ljetnoj pozornici u Gradskom parku pred velikim brojem okupljenih Teslićana.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, rekao je da će Opštinska uprava nastojati da obezbijedi dovoljno kvalitetnih sadržaja, tako da građani Teslića i publika iz drugih gradova budu zadovoljni.

„Teslićko kulturno ljeto i ove godine, već tradicionalno, otvara se koncertom kulturnog umjetničkog društva „Prosvjeta“ i uvod je u niz kulturnih zbivanja u našem gradu. Dakle, s ponosom mogu reći da smo u saradnji sa Turističkom organizacijom osmislili ovaj projekat koji je oživio Teslić i pružio priliku svim mladi ljudima koji se bave kulturno-umjetničkim radom da pokažu svoje talente. Ja sam siguran da će veliki broj naših sugrađana ovog ljeta biti gosti ovdje u Gradskom parku, a i na drugim mjestima gdje će biti kulturnih sadržaja“ – rekao je Miličević.

Direktor turističke organizacije opštine Teslić, Siniša Božić, rekao je da je večerašnji događaj samo jedna u nizu manifestacija koje će biti predstavljene građanima opštine Teslić tokom dva naredna mjeseca.

„Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ‘Prosvjeta’ večeras je obogatilo početak Teslićkog ljeta, nadam se da će posjećenost tokom narednih događaja biti kao i danas. Pored onih tradicionalnih kao što su Ovnovijada, Cicvarijada, Fišijada, biće organizovan i veliki broj koncerata na otvorenom ali i drugih kulturno – sportskih događaja“ – rekao je Božić.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Živko Petrović, ističe da je njegovo društvo imalo čast otvoriti ovu manifestaciju, a sa Turističkom organizacijom i u narednom periodu radiće na što bogatijem sadržaju „Teslićkog ljeta“.

„Nadam se da će i ovo turističko ljeto da protekne kao i prehodna tri, da bude sadržajno, bogato i da će građani uživati u lijepim događajima, kako u parku, tako i u kino sali, gradskoj plaži i drugim mjestima, priča Petrović.

Teslićko ljeto trajaće naredna dva mjeseca. Zatvaranje manifestacije očekuje se početkom septembra kada će biti održana i tradicionalna privredno – turistička manifestacija Ovnovijada na Vučjoj planini.

Izvor: Opstina Teslić