Održan godišnji koncert SPKD “Prosvjeta” (FOTO)

Članovi Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ održali su sinoć u sali bioskopa veliki godišnji koncert.

U prisustvu zamjenika načelnika opštine Teslić, Milovana Stankovića i mnogobrojnih ljubitelja folklorne tradicije tokom sat i više vremena, članovi ovog društva predstavili su se nizom igara po čemu je prepoznatljiv naš kraj.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturng društva „Prosvjeta“, Živko Petrović rekao je da je ovaj koncert prilika da se našim sugrađanima pokaže sta je pomenuto društvo uradilo u toku godine.

“Večeras smo imali punu bioskopsku dvoranu, dobar odziv i nadam se da će ovaj koncert ostati upamćen našim sugrađanima. Repertoar koji smo za večeras pripremili to je folklorni ansambl sa igrama naših naroda, a apaluzi koje su večeras dobili članovi naših sekcija najbolja su potvrda da su uspješno položili svojevrstan završni ispit iz svega što su godinu dana marljivo učili i vježbali” -naglasio je Petrović.

Sudeći po reakcijama publike, bio je ovo još jedan uspješan godišnji koncert SPKD „Prosvjeta“ , koje će, kako i sami kažu, i u narednu godinu ući sa istom željom, očuvati kulturu i narodne običaje.

Ova folklorna sekcija broji oko 150 članova, a njihova vrata kažu uvijek su otvorena i za nove članove.

izvor: Opština Teslić